ЛЮБОВТА ПОБЕЖДАВА ДОРИ БОЛЕСТТА

   Известната в нас и в чужбина нетрадиционна лечителка Момера Пенчева гостува в Кърджали. Това стана възможно благодарение на идеята на проф. д-р по икономика Наско Стефанов Гелимачев и на кърджалийската болница МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски”  тя да се срещне с кърджалийци и да демонстрира своите биоенергетични дарби.

 

Момера Пенчева е родена на 11 юли 1938 година в Габрово, където завършва Априловската гимназия, а по късно задочно и икономически техникум в Сливен. Дълги години работи като счетоводител в ДСО „Мототехника и автосервиз”, Стара Загора. Като дар за рождения си ден през 1987 година, малко след смъртта на баща й, сякаш за утеха от многото изпитана мъка и страдание, тя получава възможността да „вижда”органите на хората в цвят и обем, да установява с хората една енергийна връзка, чрез която им помага да решат здравните си проблеми.С течение на времето тя започва да”навлиза” все по-дълбоко във вижданията си, до клетъчно ядро на органите и започва да назовава болестите на хората, да им поставя диагнози и така постига много добри лечителски резултати при много голям спектър заболявания. Има, разбира се, и такива, на които не посяга, като епилепсия, шизофрения, злокачествени заболявания, поразените от мозъчен инсулт и сърдечен инфаркт.Лечителският й метод е вид връзка между лечител и болен, която представлява своеобразно „зареждане” с определени елементи, частици. Приелият ги като „семе за посев”, отреагирва или веднага, или след третия, петия , най-много след двайсетия ден. Смята, че не е необходимо да прави повече от три сеанса. Докато извършва това „зареждане”, което изисква много голяма концентрация, температурата й спада, кръвното й налягане също се променя.

   Момера Пенчева е канена в много наши и чуждестранни болници за консултант. Била е почетен екстрасенс на СССР. В Кърджали тя въздейства на около 50 души със своята целителна енергия, назова и някои съвсем битови подробности от живота им, сякаш, за да докаже, че за нейното огромно екстрасензорно виждане нищо не остава скрито.В момента на демонстрациите много от присъстващите се разделиха със своите болки в главите, ръцете, краката си, а тези с по-тежките случаи, по нейните думи, щели да усетят подобрение след няколко дни. Ние сме много силни, като природата, каза Момера, защото сме идентични с нея. Само трябва да премахнем от сърцето си всяка нечистотия и всяка гордост. И не трябва да се отчайваме, защото, въпреки многото мъка, нещастия и страдания в нашия свят, има нещо, което е много хубаво и то стои над всичко друго. И това е любовта между хората. Тя побеждава дори болестта. Затова пожела на кърджалийци да се обичат, за да бъдат здрави.

 

Лили Фероли

Публикувано на: 2013-04-22
0361 /6 83 48
МБАЛ