АКНЕ! ПРОБЛЕМНА КОЖА! ПРЕБОРИ СЕ!”
На 25 ноември,с ентусиазиран екип на Avène България и лекарите дерматолози на лечебното заведение се проведе Образователната кампания под наслов: „АКНЕ! ПРОБЛЕМНА КОЖА! ПРЕБОРИ СЕ!”
с учениците на ГПЧЕ”Христо Ботев” и СОУ ”Петко Рачов Славейков” .

Д-р Черкезов и д-р Бошняшка разказаха на достъпен език какви процеси настъпват в организма на човек и какви са провокиращите фактори, влошаващи акнето.

Под формата на интерактивна игра екипът на Avène показа на младата аудитория как най-правилно се почиства кожата и как може да се грижи с удоволствие за нея, дори и най-немотивирания млад човек.

Най-смелите ученици, изявили се с участие в интерактивната форма на здравна беседа получиха напълно заслужен подарък – продукт от серията Cleanance за мазна и акнеична кожа на Avène.
Екипът на Avène се погрижи освен, приятните изненади и подаръци, да даде и „ноу-хау” на кокетните млади дами как да повишат самочувствието си и да се погрижат за нежната си визия с Медицински Корективен Грим Avène Couvrance.
Младите дами вече знаят стъпките за перфектен дискретен и естествен грим, как да прикриват недостатъците по кожата и как да се грижат правилно за нея.


Специалистите от Avène споделиха, че алгоритъм за дискретна корекция и прикриване на несъвършенствата съпътстващи акнето има и за силния пол. Демонстрацията беше доста интригуваща.

Учениците научиха, че най-важно е да не се “самолекуват”, а да консултират проблема си с дерматолог.
Получиха познания за специфичните потребности на кожата в този етап от живота, за продължителността на лечението.
Всички се забавляваха на „митовете и легенди” за акнето, които често са обект на дискусия между тях самите и техните връстници в различни форуми.
Публикувано на: 2013-11-28
0361 /6 83 48
МБАЛ