21 Януари - Ден на родилната помощ

Ритуално ръцете на началника на родилното отделение д-р Ваня Ташева бяха измити от Гюлназ Юсеин, която роди своя трети син преди два дена. Изпускайки сапуна във водата д-р Ташева ориса и така лесно да се раждат децата, колкото пръски вода капнаха на земята, толкова здрави деца да се родят през годината.
На празника присъстваха г-н Илия Илиев – областен управител на Кърджали, г-н Хасан Азис – кмет на Кърджали,г-жа Елисавета Кехайова - зам.-кмет, представители на Ротаракт в Кърджали, и жените социалистки и жените от ГЕРБ, лекари и акушерки.
Раждането на всяко дете е изключително събитие, това за вас е важно при тези демографски процеси не само у нас и в много страни. Раждането е радост в семейството, радост за обществото, радост и за нас,които работим в болницата и помагаме родилките да се сдобият с рожба, подчерта в приветствието си към работещите в родилно и неонатологично отделение д-р Тодор Черкезов, изпълнителен директор на болницата.
Чувството на благодарност да ви съпровожда до края на вашата професионална дейност , пожела д-р Черкезов.
Днес е един от големите български празници, отбеляза областният управител Илия Илиев – денят на родилката, и на невестата, и на жената. От тук, от това отделение започва животът, благодарение на акушерите и гинеколозите в него.
С думи на благодарност се обърна към екипа на отделението и кметът Хасан Азис.В живота на човека има може би много моменти, в които посещава болницата.Но от всички лекари, се помни най-много този, който е помогнал за новия живот.
Много подаръци за празника получиха медиците от Родилно и Неонатологични отделения от областния управител Илия Илиев, от кмета Хасан Азис, от женските организации на БСП и ГЕРБ, от Ротаракт – Кърджали.
Теодора Каракостова –обяви и победителите във ФОТОКОНКУРСА „Моята прекрасна бременност „.

 
 

    




Публикувано на: 2015-01-21
0361 /6 83 48
МБАЛ