МИНИСТЕРСТВОТО НА  ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО  ПРЕДОСТАВИ  НА МБАЛ” Д-Р АТ. ДАФОВСКИ”АД  ОБОРУДВАНЕ ЗА НЕОНАТОЛОГИЧНО ОТДЕЛЕНИЕ
Апаратура за неонатологичното отделение получи МБАЛ"Д-р Ат. Дафовски" в Кърджали. Тя постъпва по проект „Подобрено качество на пренаталната диагностика и неонаталните грижи“, финансиран по програма „Инициативи за обществено здраве“. Финансовата подкрепа е на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм.  Апаратурата и проекта, по който тя се предоставя, бяха предсатвени от заместник-министъра на здравеопазването д-р Адам Персенски.
При представянето присъстваха народният представител Цвета Караянчева, областният управител Илия Илиев, изпълнителният директор  на болницата доц. д-р Тодор Черкезов, дирекнорът на РЗИ д-р Виктор Кирчев , д-р Атанас Митков директор на ЦСМП , лекари и служители на лечебното заведение.
Заместник-министър Персенски посочи, че такава техника ще получат неонатологичните отделения на всички 28 областни болници в страната, като проекта стартира от Кърджали и допълни, че осигуряването й е част от дейностите на министерството за намаляване на детската смъртност в страната.
Той обясни, че само за кърджалийската болница то включва три различни по предназначение инкубатора, както и апарат за механична вентилация, инфузионна помпа, монитор за основни жизнени функции, ултразвуков апарат и лампа за фототерапия.
Народният представител  Цвета Караянчева каза, че вече е станало традиция да се вижда по хубави поводи с ръководството на болницата и лекарите. А какъв по-хубав повод от това, да подобрим детското здравеопазване, да опазим нашите деца. Продължаваме напред и работим, защото няма нищо по-важно от това да опазим здравето и живота на нашите съграждани.


Публикувано на: 2016-11-10
0361 /6 83 48
МБАЛ