Доц. д-р Тодор Черкезов пред Общинско радио Кърджали за „Болничният мениджмънт в новите проекции на общественото здраве”

Малко преди обяд днес в НДК, в столицата, бе открита Национална кръгла маса, посветена на бъдещето на здравеопазването. В дискусията участват представители на МС, НС, държавни институции, съсловни организации, представители на държавните, общинските и частните болници, работодателски и синдикални организации и други.
В националният форум участие взема и директорът на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” д-р Тодор Черкезов с който преди дни разговаряхме за бъдещето на здравеопазването у нас и в частност за развитието на болниците. Разговор в контекста на последната му книга „Болничният мениджмънт в новите проекции на общественото здраве”. Книга, която за първи път обстойно разглежда болниците, като основна част от сложната система на здравеопазването и която съдържа ясни послания към съвременните политици и към обществото. 
И колкото и да ви се струва, че тя е тясно специализирана всеки един неин читател ще се убеди, че това не е съвсем така. 
В книгата д-р Черкезов прави задълбочен анализ на управленската проблематика в болничния сектор и излага своята прогнозна визия за приоритети и механизмите на бъдещата организационна промяна в този сектор. Нещо което засяга не само променящите здравната система, но и пациентите.
Но повече за това чуйте от д-р Тодор Черкезов:

https://www.facebook.com/467834769900881/videos/242746199749624/
Публикувано на: 2018-09-26
0361 /6 83 48
МБАЛ