„Да се движим активно, да се храним здравословно“.



На 1 юли в  градската градина на гр. Кърджали се проведе  здравна  кампания на Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Атанас Дафовски“ под наслов „Да се движим активно, да се храним здравословно“. Кампанията има за цел да се обърне специално внимание на балансирания начин на живот, на физическото и психическо здраве.

Кампанията се проведе с подкрепата на заместник председателя на Народното Събрание – Цвета Караянчева. В нея се включиха МЦ”Авицена”и хоспис „Добролюбие”

Специални гости на кампанията бяха: г-жа Цвета Караянчева – заместник председател на Народното Събрание на Р.България, професор Донка Байкова и  Мартин Гергов в ролята на Доктор 3 Часа, водещ и фитнес инструктор на събитието.

Доц. Д-р Тодор Черкезов откри кампанията и приветства  участниците  с празника на здравето , който е част от мероприятията  свързани с  честването на 85 годишната на болницата. и благодари на – г-жа Цвета Караянчева, която откликна на  инициативата и се включи в здравния празник.

От своя страна г-жа Караянчева  ,че приветства инициативата  на лечебното заведение, посветена  на спорта и здравословното хранене за поддържане на доброто  здраве на населението на гр.Кърджали.  

Проф. Байкова  акценира, че за да е здрав човек трябва да се храни правилно и съчетано с физическа активност включваща  спорт, физически упражнения  и други движения като разходка и танци.


 




  

  



 

 Кампанията стартира със състезание за физическа издръжливост между ръководителите на кампанията– г-жа Цвета Караянчева, доц. д-р Черкезов, д-р Макаков и Здравко Карамитев. Те показаха своята издръжливост в изходно положение за лицева опора.  Здравната  кампания продължи с показване  на правилното изпълнение на най-важните упражнения за здраве – базовите упражнения. Последваха състезания за малки и големи.

След това проф.Байкова, изнесе лекция за здравословното  хранене във всяка възраст. Като прикани за здравословно и балансирано хранене съчетано със физическа активност, тя обърна специално влияние на режима на живот и хранене на хората със заболявания на щитовидната жлеза , които са ендемични за региона.



 


Публикувано на: 2017-07-01
0361 /6 83 48
МБАЛ