МБАЛ „Д-Р АТАНАС ДАФОВСКИ” ЧЕСТВА 80-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ

С вграждането на капсула  започна тържественото  отбелязване  на  80-годишнината на най –голямото лечебно заведение в Източните Родопи - МБАЛ”Д- р Атанас Дафовски”.

Търпение , благост, мир, любов, самоконтрол...Тези и още завети са вплетени в короната на дървото –символ на победата на живота над смъртта, където  изпълнителният директор д-р Тодор Черкезов и областният управител Иванка Таушанова  вградиха  капсула с послание към бъдещите поколения с пожелание да  бъдат смели и сърцати продължители на създаденото от поколения медици - да  запазят добрите традиции, да овладяват  нови хоризонти !  Да раздават щедро от себе си талант , знания и обич и да  се радват на най –важната благодарност и на най –красивата усмивка – тази на спасения човешки живот!

Капсулата  трябва да се отвори след 20 години, когато болницата ще празнува 100 годишен юбилей.

Най –младата лекарка в болницата д-р Ш.Рамаданова  се обърна към  колегите си   да се продължат традициите , да се влага труд и  всеотдайност  за здравето на хората, както  дървото  расте през годините . Д-р Рамаданова, д-р Черкезов и областният управител  И.Таушанова посадиха кипарис във вътрешния  двор на лечебното заведение -символ на приемствеността  между поколенията.


  

  

Публикувано на: 2012-10-25
0361 /6 83 48
МБАЛ