21 януари - Ден на родилната помощ
Денят на родилната помощ е празник на новия живот, защото няма по-щастлив момент за всяко семейство от раждането на детето.
Първият светъл лъч на нежността, който озарява новороденото, е усмивката на майката, но първата ръка, която го докосва, е на лекаря или на акушерката.
В МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски”АД " в знак на признателност с ритуално измиване на ръце и къпане на бебе бе отбелязан Денят на родилната помощ.
Лекарите и акушерките бяха приветствани от изпълнителният директор на болницата директорът на болницата д-р Тодор Черкезов който каза , че днешния ден у нас съвпада с международния Ден на прегръдката и „ какво по –символично от това , новия гражданин, дошъл на бял свят , да получи първата си топла прегръдка от акушерката и от жената ,дарила го с живот” Д-р Черкезов обърна внимание и на добрите грижи , които новородените получават в неонотологично отделение. Пожела на всички много радости моменти „ гледайте на всяко дете с внимание и радост и подкрепяйте не само новия живот , но и майката която се нуждае от внимание и топли грижи”.
„Четвърта поредна година споделяме този хубав празник, които честват лекари и акушерки –допринесли за появата на новия живот.Бъдете живи и здрави и давайте живот на много нови деца , обърна се към присъстващите областният управител Иванка Таушанова.
Областният управител Иванка Таушанова каза , че за четвърта година споделяме ,заедно този празник, който честват лекари и акушерки – допринесли за появата на новия живот .Бъдете живи и здрави и давайте живот на много нови деца.
   
Началникът на Акушеро-гинекологичното отделение д-р Георги Дзивков благодари за хубавите пожелания . Обредното поливане извърши от 21 годишната Екатерина Добрева , която поля на д-р Дзивков.Ритуално акушерки изкъпаха новороденото бебе Захари.

      
Приветствие към лекари и акушерки отправиха лидерката на ГЕРБ-жени Златка Сиджимова и на жените социалистки - Теодора Каракостова.Както и младежите от Ротарак клуб.Ученици от ОУ „Пейо Яворов,в поздравиха лекарите и акушерките с песни и танци в тяхно изпълнение.
Публикувано на: 2013-01-21
0361 /6 83 48
МБАЛ