ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО!
                          
Великден е най-светлият и тържествен  християнски празник.
 Ден, който свързваме с чудото на чудесата – Възкресение Христово.
 Не случайно този ден съвпада и със събуждането на природата за нов живот. Когато чуем тържествения звън на камбаните на храма “Св. Георги Победоносец” и съзнанието ни се обърне към Великден, за да благодарим и да си пожелаем здраве и живот, то ние имаме добрия повод да помислим за това доколко и как живеем, за да се радваме на благоволението Господне.
Възкресение Христово е равно и на възтържествуването на любовта към хората. И както казва учението: “Напразен е Животът на оногова, който не знае що е любов към ближния.” Да, тъкмо любовта е тази, която съгражда ума и сърцето на човек. Великден е денят, на който трябва да я потърсим у себе си, ако съзнателно или не сме допуснали да я забравим. Така ще се противопоставим на злото, ще подпомогнем вярата си, ще се почувстваме облагородени и пречистени за човечност и любов.
 На Великден, докато си разменяме шарените яйца и отправяме пожелания, докато вкусваме от козунаците, нека се погледнем очи в очи с надежда и разбиране, нека опростим взаимно грешките си и дадем ход на добротата и милосърдието. Нека докажем, че сме човеци, достойни за това име.



ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО!






Публикувано на: 2013-05-05
0361 /6 83 48
МБАЛ