КАНДИДАТИТЕ ЗА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ПП „ГЕРБ“ СЕ СРЕЩАХА С ЛЕКАРИ И ЗДРАВНИ РАБОТНИЦИ
Водачът на листата на ПП ГЕРБ в Кърджали Цвета Караянчева и кандидатите за народни представители Иванка Таушанова и д-р Адам Персенски се срещнаха  и разговаряха с представители на медицинската общност в голямата зала на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски". Специален гост на срещата бе д-р Даниела Дариткова, председател на Комисията по здравеопазване в 41-то Народно събрание и водач на листата на ПП ГЕРБ в Смолян. „Разчитам на вашата подкрепа като професионалисти и общественици", каза Караянчева. „Депутатският мандат на ГЕРБ от Кърджали е изключително важен, защото той е гаранция, че градът ни ще продължи да присъства в дневния ред на правителството и ще има добра комуникация с централната изпълнителна власт", заяви Цвета Караянчева.

През последните 4 години кърджалийската МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски" се нареди сред високотехнологичните болници у нас. С подкрепата на Цвета Караянчева и областния управител Иванка Таушанова в здравното заведение стартираха важни инвестиционни проекти, като изграждането на център за ранна диагностика на онкологични заболявания и модерна стерилизационна. 

Д-р Дариткова очерта пред колегията акцентите в предизборната програма на ПП ГЕРБ за развитие на здравеопазването – сектор, възприеман като синоним на реформи и в същото време крайно консервативен. Приоритет за ГЕРБ е да направи болничните стандарти приложими, като се премине към нов модел на финансиране – от клинични пътеки към диагностично-свързани групи.


   
Публикувано на: 2013-05-07
0361 /6 83 48
МБАЛ