Прессъобщение

              В публикацията" МБАЛ„ Д-р Атанас Дафовски”дължи 3 млн.лева , близо 1 млн.лева са борчовете на болниците в Ардино,Крумовград и Момчилград" / данните са взаимствани от в-к „Преса”/ е допусната некоректно цитирана сума  за размера на просрочените  задължения на лечебното заведение.Просрочените задължения  към 31.06.2014г. са                995 хиляди лева,  а не 3 мил.лева., както е цитирано .

Три милиона лева са оборотните средства , необходими на болницата в отделните  тримесечия на годината , които тя  все по –трудно осигурява, поради ограничените  лимитирани бюджети на касата и ненавременното разплащане.

В тази сложна обстановка лекарите ,сестрите и целият болничен персонал правят дори невъзможното при липса на средства , за да се грижат за здравето на хората . Въпреки  очевидната  дупка в бюджета, те ще продължават да изпълняват своите задължения отговорно , както са правили винаги.

Благодарим на хилядите  наши  пациенти, които предпочитат да се лекуват  при нас, на десетките  граждани , които открито изразяват подкрепата си и на дарителите , които ни имат доверие.

Публикувано на: 2014-07-10
0361 /6 83 48
МБАЛ