От деца за деца!

Творци от Клуба на младия журналист в с. Стремци зарадваха с подаръци децата, които се лекуват в детско отделение на МБАЛ”Д-р Ат.Дафовски” и ще посрещнат празника в болницата. Децата посетиха преди празника отделението, за да доставят радост на малките пациенти.

От деца за деца! Направи кутия с подаръци и зарадвай дете! Идеята се заражда, когато през миналата година за Рождество децата от Клуба на младия журналист към читалище „Огнище” в с. Стремци неочаквано, със съдействието на арт-галерия „ДАР”, получават кутии от Германия, направени от други деца за тях в знак за приятелство и любов, сподели Петър Рашков ,ръководител на Клуба на младия журналист. Тогава децата решават да направят същия подарък и да зарадват някой друг, тук в България! Те напълват кутиите с радост и заедно с читалищния секретар Гюлсер Халил зарадваха децата в отделението. Доц. Тодор Черкезов – изпълнителен директор на болницата благодари на децата от Клуба за този благороден и хуманен жест . „Няма нищо по-ценно от весели и щастливи деца. И този път вълшебството в детско отделение се получи. Надявам се добрината, радостта, надеждата да бъдат с нас през всички дни от годините”- заяви той.

Пожела на децата здраве и успех на клуба на младите журналисти и ги покани да направят интервю с лекари и сестри на лечебното заведение.

  

  
Публикувано на: 2015-12-22
0361 /6 83 48
МБАЛ