ОТКРИХА ОБНОВЕНОТО ОТДЕЛЕНИЕ ПО ХЕМОДИАЛИЗА
На 1 февруари в Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Атанас Дафовски” беше открито обновеното отделение по хемодиализа. Лентата прерязаха народният представител Цвета Караянчева, зам.-министърът на здравеопазването д-р Адам Персенски, зам.-министърът на финансите Фейзи Бекир и директорът на болницата доц. д-р Тодор Черкезов.
На отделението са доставени шест нови апарата за хемодиализа, шест нови легла и система за обратна осмоза. Общата стойност на инвестицията е 200 хиляди лева, осигурени от здравното министерство.
Този повод е изключително приятен за нас, защото дълги години искахме да направим един действително добър ремонт в отделението, да подменим остарялата апаратура, защото тук няма почивен ден, няма почивен час, апаратите се натоварват непрекъснато, имат определян брой часове, които могат да издържат. Доста от тях бяха надхвърлили тези часове, каза директорът на болницата доц.д-р Тодор Черкезов.
За мен е голяма чест, че днес можем да се поздравим с поредната придобивка на нашата областна болница. „Новата апаратура е с по-голям капацитет и ще даде възможност на повече болни да се лекуват в отделението. Важно е да кажем, че това става със средства от бюджета и въпреки трудностите, за правителството е важно областните болници да се развиват и да работят на европейско ниво“, заяви Цвета Караянчева.
От своя страна зам.-министърът на здравеопазването д-р Персенски каза ,че тази инвестиция е доказателство,че областните болници остават структуроопределящи за Министерството на здравеопазването.До края на годината ще обновим и оставащите 20 процента от оборудването.Готвим още два проекта за болницата в Кърджали“„Повишаваме качеството на обслужването на пациентите.Можем да приемаме и болни от съседните области“, подчерта зам.-министър Фейзи Бекир. Той бе категоричен, че правителството ще продължи да инвестира в здравето на хората.
От името на екипа на отделението благодарност отправи д-р Мария Димитрова.



 
 




 

Публикувано на: 2016-02-01
0361 /6 83 48
МБАЛ