КАМПАНИЯТА „ПРАВО НА ЗРЕНИЕ“ НА 16 МАРТ В МБАЛ „Д-Р АТАНАС ДАФОВСКИ“-КЪРДЖАЛИ С БЕСЕДА И БЕЗПЛАТЕН СКРИНИНГ

Националната кампания „Право на зрение“ гостува в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“-Кърджали  на 16 март  .  Целта на кампанията е предотвратяване на слепотата чрез информираност на пациентите и навременни прегледи. Тя е фокусирана върху двете най-значими очни заболявания – глаукома и катаракта. Те са най-честата причина за слепота в света. И докато при катарактата зрението може да се възстанови, при глаукомата загубата му е необратима.

В Световната седмица за борба с глаукомата, на 16 март от 13.00 ч., Очно отделение към  МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“-Кърджали организира информационна беседа с безплатен скрининг за двете заболявания. Беседата ще се проведе в конферентната зала на болницата със съдействието на изпълнителния директор на болницата  доц.д-р Тодор Черкезов,д.м.

Всеки присъстващ ще получи талон за скринингов преглед, които ще се проведе  с предварително записване на тел. 0361 68356 ( след 14 ч.).

Кампанията е насочена към хората около и над 50-годишна възраст, тъй като те попадат  в рисковата група за развитие на двете заболявания.

Тя е подкрепена от Пациентска организация „Глаукома“ и Национална глаукомна асоциация.

 

Публикувано на: 2016-03-07
0361 /6 83 48
МБАЛ