Позиция на МБАЛ"Д-р Атанас Дафовски" АД относно публикации в медии

Във връзка с публикации в местнии медии, сме длъжни да запознаем обществеността с  реалната ситуация относно клиничната картина на пациента- Н.Б.  от Лясково, постъпил в МБАЛ”Д-р Ат.Дафовски”:

 Пациентът постъпва в СПО, след лечение в доболничната помощ с остра неврологична симптоматика. След  извършения преглед е насочен към неврологично отделение. Където е прегледан и хоспитализан .Лекарите установяват, че преди постъпване си в МБАЛ “Д-р Атанас Дафовски” ,пациента е лекуван в доболничната помощ, където са му били поставяни мускулни инжекции, като самия пациент е отказал да сподели къде са извършвани манипулациите.

След извършване на всички необходими действия, лeкарите установяват,че състоянието на пациента за много кратко време започва рязко да се влошава . Направена е спешна консултация с хирург който установява тежка  анаеробна инфекция , развиваща се в рамките на часове. Пациента е опериран по спешност  и е в токсико- инфекциозен шок, вследствие на газова гангрена .  По време на операцията, хирурзите потвърждават диагнозата , след като откриват локален разпад на тъкани.

След операцията, пациентът е преведен в ОАИЛ, където по-късно умира.

Случаят е обсъден на лекарски консилиум, който установява, че  е направено всичко необходимо и е оказана адекватна медицинска помощ. Вследствие на факта, че пациента постъпва в МБАЛ “Д-р Атанас Дафовски” на финала на много тежко заболяване.

Въпреки, първоначалния отказ на роднините,по настояване на лекарите, е извършена аутопсия, резултатите от която ще бъдат обявени до дни.

 

 

                                                        Болничен пресцентър

 

Публикувано на: 2017-02-25
0361 /6 83 48
МБАЛ