Доц. д-р Тодор Черкезов е избран в националното ръководство на БЧК

Директорът на многопрофилната болница „Д-р Атанас Дафовски” в Кърджали и председател на Областния съвет на БЧК доц.д-р Тодор Черкезов, дм, е избран в Националния съвет на Български червен кръст. Това стана по време на заключителната сесия на 65-тото и първата сесия на 66 – то общо отчетно-изборно събрание на БЧК. Годишният отчет представи нарасналата роля,членове и имидж на организацията. На форума присъства омбудсмана на Р България Мая Манолова. Имаше и представител на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец. Общото събрание бе зачетено от представител на Световния комисариат за бежанците.
Общото събрание се състои от 90 души. То избира Национален съвет от 13 члена, включително председателя и неговите заместници.
Според Жана Чакърова, директор на Областния съвет на БЧЩ в Кърджали, изборът на д-р Черкезов н националното ръководство е признание за нашата организация.
Доц. д-р Тодор Черкезов, дм, е член на БЧК от 1993 г. Бил е председател на Общинския съвет на БЧК и зам.-председател на Областния съвет на БЧК. От 2011 г.е председател на Областния съвет. Заслужил деятел на БЧК, отличник, съавтор на книгата „100 години хуманизъм, дълг, призвание -100 години БЧК-Кърджали”.

Георги КУЛОВ

Публикувано на: 2017-06-12
0361 /6 83 48
МБАЛ