Зачестиха случаите на деца постъпили в болницата с различни травми и наранявания след инциденти при падане от колело


 ДЕТЕ ПОСТРАДА ТЕЖКО СЛЕД ПАДАНЕ ОТ КОЛЕЛО

 

Дете на 9 години  с тежка травма на корема е  прието в сряда в лечебното заведение, след падане и  удар в една от  дръжките  на  колело .

Направените изследвания показват , че момчето има  разкъсване  на черен дроб и кръвоизлив в коремната кухина .

Сформиран е спешен  екип от специалистите  д-р Александър Милчев и  д-р Петко Калчев  и анестезиолозите д-р Стоян Петков и д-р Владимир Йорданов, които извършват тежка  операция.

Детето е поставено под активни интензивни грижи и наблюдение. В резултат на бързата реанимация е възстановена кръвозагубата,,състоянието е стабилизирано.

 В момента момчето се възстановява в хирургично отделение. То е контактно и в добро състояние .

Това е вторият тежък случай с пострадало дете с велосипед за 15 дни в лечебното заведение.

Преди дни  друго момче на 14години  е  прието със сериозен вътрешен кръвоизлив и разкъсване  на далака, вследствие падане  от колело.Това е  наложило спешна операция  за отсраняване на далака,   направена от д-р Петко  Калчев  и екип, с  анестезиолог  д-р Диана Димитрова.  Момчето е изписано в добро общо  състояние.

Наблюдава се зачестяване на  случаите с деца преминали,  през травматологично и хирургично отделения  на болницата  с различни травми и наранявания след инциденти при падане от колело през  август и  началото на септември.


Публикувано на: 2018-09-12
0361 /6 83 48
МБАЛ