За четвърта поредна година по случай Рождество Христово момичетата от Клуба на младия журналист от с. Стремци радват с празнични ПОДАРЪЦИ БОЛНИТЕ ДЕЦА В ДЕТСКО ОТДЕЛЕНИЕ

За четвърта поредна година преди Рождество Христово децата от Клуба на младия журналист към читалището в Стремци с ръководител Петър Рашков приготвиха кутии с много подаръци и зарадваха  децата  от детското отделение на  МБАЛ”Д-р Атанас Дафовски”АД ,Кърджали, които се лекуват там.

И това съвсем не е случайно. Децата от Стремци издават свой вестник „Огнище”, а мотото на вестника е: „Ние пишем само за доброто и се стремим да вършим само добри неща”.

Идеята възниква, преди пет години, когато децата от Клуба на младия журналист в Стремци по случай Рождество Христово получават кутии с подаръци, направени от техни връстници в Германия. И те решават всяка година  да радват  други деца!

И така те изпълняват своето обещание. За поредна  година продължават да радват болните деца в Детско отделение. Зарадваха ги и сега. Доброволно. Без да ги е накарал някой. Дванайсет момичета от четвърти и пети клас сами подготвиха кутии  с подаръци и дариха радост и усмивки на децата.

Ръководството на лечебното заведение изказва сърдечните си благодарност  за жеста и хубавата инициатива, която показва доброта и съпричасност към най –малките .

Благодарности на  Фейме Ерджан, Еда Раиф, Джейда Юксел, Едже Мюмюн, Берфин Еркан, Есма Халил, Дилек Исмаил, Пънар Байрам, Седеф Осман, Невин Кадир, Джерен Байрам, Ейлюл Юзкян, които вече прекрасно разбират, че много по-добре е да даваш, отколкото да получаваш.


Публикувано на: 2018-12-12
0361 /6 83 48
МБАЛ