Проф.д-р Тодор Черкезов,дм, изпълнителен директор на МБАЛ”Д-р Ат.Дафовски”АД получи дарение от инициативата на Областния управител на област Кърджали г-н Никола Чанев под наслов "Да подарим надежда за Коледа "

16 142 лева събраха деца за деца в благотворителната инициатива на областният управител Никола Чанев „Подари надежда за Коледа”.
Средствата са за МБАЛ”Д-р Атанас Дафовски” за осигуряване на техника за интензивния сектор на Детско отделение.
Днес 10.01.2019г. Областният управител Никола Чанев връчи приемно-предавателния протокол за средствата на изп.директор на болницата проф. д-р Тодор Черкезов,дм
Проф.д-р Тодор Черкезов,дм, изпълнителен директор на МБАЛ”Д-р Ат.Дафовски”АД получи дарение от инициативата на Областния управител на област Кърджали г-н Никола Чанев под наслов "Да подарим надежда за Коледа ". Дарението на стойност 16 142 лева и е насочено за интензивния сектор на детско отделение в  болницата.
Партньори на благотворителна кампания на областния управител са били Регионалният инспекторат по образование, Народно читалище „Обединение 1913” и „Социално подпомагане“.
Г-н Никола Чанев изрази специални благодарности на всички ученици, жители и гости на Кърджали, които са се включили в инициативата . Най-големият дарител е Езиковата гимназия „Христо Ботев” – близо 7000 лева.
Проф. д-р Тодор Черкезов благодари от името на ръководството на лечебното заведение и лично от негово име на г-н Никола Чанев за тази благородна инициатива. Тази инициатива показва, че ние сме едно солидарно общество. Той цитира нобеловия лауреат Пабло Неруда,че всяко дете е една надежда. „Нашите деца са нашата надежда! Детското отделение в нашата болница е единствено в областта, тъй като в районните болници те вече са закрити. Затова наистина имаме нужда от специална апаратура  за една година през нас минават над 1000 малки пациенти. Но, най-радостното от тази кампания е, че много ученици се включиха в нея, което доказва, че тези млади хора носят доброто в себе си. Затова най-вече духовният аспект от това дарение е от голямо значение за всички нас“, заяви проф. д-р Черкезов
Със средствата  събрани от кампанията ще бъдат закупени един пациентен монитор за наблюдение на жизненоважните функции на децата, един детски електрокардиограф, два апарата за инфузионна интензивна терапия и два инхалатора за деца, които се нуждаят от белодробни инхалации. 


Публикувано на: 2019-01-10
0361 /6 83 48
МБАЛ