21 януари - Ден за благодарност и почит към всички, които се грижат за родилките и новородените
Денят на родилната помощ - 21 януари/Бабинден ,който е професионалният празник на акушер-гинеколози, акушерки и всички свързани с появата на нов живот, бе отбелязан в МБАЛ”Д-Р Атанас Дафовски”.
По повод празника екипът на родилно отделение и неонатологично отделение бе поздравен от областния управител Никола Чанев и зам.-кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова. По традиция честването бе съпътствано с ритуално изкъпване на новородено и поливане на вода на акушерите
В днешния ден ние прибавяме своите думи на благодарност към акушер-гинеколозите, анестезиолозите, които помагат често в тяхната работа, акушерките, неонатолозите и медицинските сестри от неонатологията, без чиито колективни усилия и екипна работа не е възможно ние да се радваме на това, което най-много ни радва, а именно детето - новият живот, новият гражданин на нашата страна. Позволете ми да изразя думи на благодарност към моите колеги за това, че въпреки трудните условия в които живеем, те успяват да се справят и да бъдат винаги на своя пост, каза проф.д-р Тодор Черкезов, изп.директор на лечебното заведение.




Публикувано на: 2019-01-21
0361 /6 83 48
МБАЛ