МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“АД получи дарение от Синдикалната федерация на служителите на МВР

Реанимационно легло за новородени и монитор за основни жизнени показатели получи Неонатологичното отделение към МБАЛ "Д-р Ат. Дафовски". Апаратурата, на стойност малко над 8 500 лв., бе предоставена от Синдикалната федерация на служителите в МВР /СФСМВР/.
Проф. д-р Тодор Черкезов, изпълнителен директор на лечебното заведение подчерта, че "дарението не се измерва в паричните средства, а то се измерва с отношение, съпричастност и солидарност , която лечебното заведение и отделението за новородени получават". Той благодари на служителите на МВР и им пожела да бъдат здрави и все така отзивчиви в своята благотворителност в името на гражданите и обществото.
Реанимационното легло е второ за последните 20 години за "Неонатологично отделение". То осигурява топлинен комфорт на новороденото след появата му на бял свят, а при необходимост е място за реанимация, обясни д-р Велева, началник на отделението. Тя допълни, че за миналата година от родени близо 600 деца в болницата, при 120 е имало необходимост от някаква намеса.
Средствата за дарената техника са от благотворителната кампания на СФСМВР - "Служителите в МВР са достойни хора", в която са събрани 38 хиляди лева за цялата страна, обясни председателят на местната синдикална структура Марин Христозов. Той уточни, че служителите са решили да подпомогнат най-нуждаещите се лечебни заведения в страната, за което са отправили запитване до Български лекарски съюз. "Идеята ни е инициативата да се превърне в ежегодна, така че това да не бъде последното дарение в сферата на здравеопазването", каза още Марин Христозов.


 


Публикувано на: 2019-09-02
0361 /6 83 48
МБАЛ