„Седмица на отворените врати“ със скрининг за риск от туберкулоза се организира от 16 до 20 септември

„Седмица на отворените врати“ със скрининг за риск от туберкулоза се организира от 16 до 20 септември в пневмофтизиатрично отделение на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски”.
В рамките на кампанията ще се извършват безплатни медицински консултации, като на пациентите със съмнение за наличие на заболяването ще бъдат направени допълнителни изследвания.
Скринингът в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” “ се провежда като част от Националната кампания за превенция и контрол на туберкулозата в България и от Програмата финансирана от Глобалния фонд за борба със СПИН, туберкулоза и малария. Целта на инициативата е да се повиши информираността на обществото за риска от туберкулоза, като същевременно с това всеки пациент да получи достъп до здравни услуги.
Желаещите да се включат в безплатния скрининг трябва да го направят във времето от 10.00 до 12:00 ч. от 16 до 20 септември включително, в пневмофтизиатрично отделение на 6-ти етаж на лечебното заведение.
Кампаниите се провеждат четири пъти в годината.
Бързото диагностициране и адекватното лечение на болните с активна туберкулоза са от първостепенно значение за осъществяване на контрол над коварното заболяване.


Публикувано на: 2019-09-13
0361 /6 83 48
МБАЛ