ПРАЗНИЧНИ ПОДАРЪЦИ НА БОЛНИТЕ ДЕЦА В ДЕТСКО ОТДЕЛЕНИЕ

В навечерието на Рождество Христово децата от Клуба на младия журналист към читалището в Стремци с ръководител Петър Рашков за поредна година приготвиха кутии с много подаръци и зарадваха децата от детското отделение на МБАЛ”Д-р Атанас  Дафовски”АД ,Кърджали.
Пълноводната река винаги започва с едно малко изворче. Снежната планина винаги започва с една малка снежинка. А любовта на децата от клуба на младия журналист към читалището в Стремци започнала с едни малки кутии разказват те.
Преди шест години техният ръководител Петър Рашков им направил изненада. Всъщност изненадата била подготвена от техни връстници от Германия, които направили прекрасни кутии, в които имало много изненади– лакомства, дрешки, ученически пособия и какво ли още не. .
И още на следващата сбирка на клуба, децата от Стремци решили: И ние ще направим такива кутии и ще зарадваме други деца! И изпълняват обещанието. Тази любов продължава вече шест години. Малките журналисти от Стремци отново зарадваха болните деца в детско отделение.
Докога ще ги радват ли? Може би докато съществува клубът, казват те. Защото те не само пишат за доброто в своя вестник „Огнище”, който издават, но и се стремят да вършат само добри неща.
И вече имат свои последователи.
В началото стана дума, че любовта на децата е започнала с едни малки кутии. Не, тя е започнала още в техните семейства, където са се учили на добро, а кутиите са били само повод да се разгори тази любов.
Детските очи в отделението бяха най-добрият свидетел за любовта.
Ръководството на лечебното заведение изказва сърдечните си благодарност за жеста и хубавата инициатива, която показва доброта и съпричастност към най –малките .

Болничен пресцентър





Публикувано на: 2019-12-19
0361 /6 83 48
МБАЛ