Обръщение по случай 7 април- Международен ден на здравето

   УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ, ЛЕКАРИ, ПРОФЕСИОНАЛИСТИ  ПО ЗДРАВНИ ГРИЖИ,   СЛУЖИТЕЛИ,

                      Тази година всички ние посрещаме професионалния си празник в особена обстановка, като част от милионната здравна армия по света, която води най-страшната и подмолна война в съвременната история-тази с невидимия враг, който дебне навсякъде и за когото универсално оръжие още не е открито!

            Ежедневието ни е трудно, белязано с наложени ограничения и неизбежна тревожност пред неочакваното. Безпрецедентните мерки за сигурност пораждат надежда,но и много въпроси за днешния и утрешния ден. Доброто е, че не сме сами! Помагат ни фирми, институции, граждани.

            Трудно е да се каже, че настроението е празнично, но ние се надяваме, че и този път животът ще победи смъртта, здравето ще надвие болестта!  С този оптимизъм трябва да зареждаме себе си и да го предаваме на нашите близки, познати и приятели. Трябва да вдъхваме вяра и сили на нашите пациенти, които се нуждаят от психологическа подкрепа.  Защото цяла България „сега нази гледа” !

             Да не се парализираме пред страха, да работим внимателно, умно и отговорно, като предпазваме себе си и другите при всяко медицинско действие или решение, да бъдем убедителни пред болните и техните близки, да не всяваме паника, а вяра и оптимизъм сред колегите си.

            Скъпи колеги,

            Времето отново доказва, че нашата професия е най-важна за обществото и неговото съществуване без нас е невъзможно.  Това е повод за гордост, че сме избрали това поприще, че сме в най-голяма степен обществено значими.

            Гордея се, че нашият общ дом-болницата, днес е най-важната и полезна институция, в която работят отговорни, професионално подготвени и с високи морални качества лекари, професионалисти по здравни грижи и служители,които се доказват в работата си всеки ден и възвръщат онова доверие на обществото, без което не можем да вървим напред.

            Виждам Вашите усилия, виждам Вашата всеотдайност и готовност да помогнете на всеки, който има нужда от Вас.  Прекланям се пред смелостта да победите страха и да вдъхнете увереност на хората в утрешния ден!  Вярвам Ви и Ви благодаря!

 

            Бъдете здрави! Бъдете удовлетворени и щастливи! Заслужавате го!

                                               

 Честит 7 април!

 

 

 

 

 ПРОФ. д-р Тодор Черкезов, дм

Изпълнителен директор

                                  

Публикувано на: 2020-04-07
0361 /6 83 48
МБАЛ