СЪОБЩЕНИЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА НА МБАЛ „Д-Р АТ.ДАФОВСКИ” АД- ГР. КЪРДЖАЛИ

Пресцентърът на МБАЛ“Д-р Атанас Дафовски“АД съобщава , че към 8.04.2020г. в инфекциозно отделение на лечебното заведение се лекуват 4 пациенти с COVID- 19.
             Първият пациент, лекуван за корона вирус от 26.03.2020г., хоспитализиран в болницата, вече е изписан с отрицателен резултат и добро общо състояние. От 11 часа днес той е в дома с болничен лист за 28-дневна карантина.  Един от пациентите на 71 години с други придружаващи заболявания се е влошил и след консултация е преведен в интензивно отделение и е включен на апаратна вентилация.
Най –новата пациентка, на 61 години е добре, но съгласно заповед на Министъра на здравеопазването , пациенти над 60г. дори и с минимални оплаквания трябва да се лекуват в болница. Останалите пациенти са в добро състояние.
           Всички изследвани медицински лица от лечебното заведение, свързани с диагностика и лечение на пациентите са отрицателни.
           Персоналът на болницата работи с лични предпазни средства. Индивидуални маски ползват и всички лица, посещаващи лечебното заведение. Това на практика силно ограничава контагиозния риск.
           Напоследък в болницата постъпват пациенти в крайно тежко състояние, които поради страх са потърсили късно лекарска помощ.  Предупреждаваме, че това е опасно за вашето здраве.
           Към момента болницата работи при нормални условия.

Публикувано на: 2020-04-08
0361 /6 83 48
МБАЛ