МБАЛ “Д-р Ат. Дафовски“ чества Световния ден на здравето
По повод на Световния ден на здравето МБАЛ “Д-р Ат. Дафовски“ на тържествена церемония за трети пореден път проф.д-р Тодор Черкезов дм,  -изпълнителен директор на   МБАЛ "Д-р Ат. Дафовски"  обяви   таз годишните носители на приз „Златни ръце“на принос в хуманитарната професия. Тази година той бе за двама доказали се професионалисти в своето направление-кардиологът д-р Киро Камарев, и д-р Мария Димитрова, нефролог и специалист вътрешни болести. Както повелява традицията, и двамата оставиха отпечатък от двете си ръце върху гипсови плочи. Същите ще бъдат изложени на видно място в лечебното заведение.
В словото си проф. д-р Тодор Черкезов,дм  изтъкна:
 Има събития, които променят целия ни живот, има и такива, които ни карат да преосмислим всичко. Връхлетялата ни пандемия от COVID-19 вече една
година изпълва всекидневието ни с тревога и болка пред тежките и непредвидими предизвикателства. Изгубихме много пациенти, изгубихме и колеги.
В лабиринта на страданието всички доказахме, че сме достойни за своята професия и за уважението на хората, които ни се доверяват.
Отворихме отново вратата на живота за стотици наши сънародници, върнахме светлината на деня в много семейства.
Бъдете здрави, бъдете щастливи, обградени с обичта и признателността, извиращи от дълбините на истинската човешка същност

Той награди множество отличили се медици и техните колективи по повод Световния ден на здравето.
Сред отличените лекари бе д-р Диана Вълчева,началник на  пневмофтизиатрично отделение .

„Искам да благодаря на моя невероятен екип, на моите невероятни лекари и сестри, които са зад мен. Благодарение на тях съм това, което съм в момента. Искам да благодаря на д-р Диана Димитрова за това, че много ни помага и споделя своя опит“, благодари от своя страна д-р Вълчева.

Неслучайно благодарствена грамота получи и д-р Диана Димитрова, начело на най-тежкото отделение ОАИЛ.

„Тази пандемия даде възможност на нас, лекарите, да развием човешкото в себе си. Станахме по-съпричастни, по-комуникативни. Искам да благодаря на младите колеги, които с цялата си душа и сърце влезнаха в тази пандемия“, сподели д-р Димитрова.

Грамоти получиха още медиците д-р Магдалена Маринова, д-р Росица Бурдева, д-р Стоян Петков, д-р Александър Черешев. 

Отличени бяха и лекари специализанти  д-р Шюнгюл Коджебашева, д-р Дарина Хаджиева, д-р Хасан Хаджиев, д-р Румен Моралиев.
Наградени бяха и професионалистите по здравни грижи - Стела Каракашева, Хафизе Сефетин, Маргарита Колева.
 Грамоти получиха и колективи на отделения, полагащи неимоверни усилия в борбата с пандемията.

Почетният плакет на болницата пък получи педиатърът д-р Виолета Параскова, за дългогодишната си дейност в услуга на най-малките пациенти.
Публикувано на: 2021-04-07
0361 /6 83 48
МБАЛ