Д-р Дарина Хаджиева - за избора на професия, специалност и за работата в КОВИД отделението на многопрофилната болница в Кърджали пред Общинско радио Кърджали
Четвъртата вълна на ковид пандемията настъпва с доста бързи стъпки. Все повече се увеличават случаите на ковид болни, а болниците изпитват необходимост от лекари, които да се грижат за тях.
От началото на пандемията през МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” са преминали 2183 пациенти, от които 1785 са изписани възстановени или с подобрение, а 346 са починали. При заболелите преобладават мъжете, които до момента са 1130, а броят на жените е 1055, съобщи в интервю за здравния портал „Здраве нет” директорът на кърджалийската болница д-р Тодор Черкезов. По думите му най-засегната е възрастовата група от 60-69 години, следвана от възрастовата група от 70-79години. Голяма част от пациентите са с придружаващи заболявания и процентът на тези лица е 64%.
Така както и до сега и в четвъртата вълна по думите на директора на болницата в Кърджали проблем над проблемите за всяко лечебно заведение е недостигът на медицински персонал.Тогава всеки един медик е важен за лечението на пациентите.
Затова и днес избрахме да ви срещнем с един млад лекар, който тепърва придобива специалност, но работещ в кърджалийската болница от близо четири години, както и по време на първата вълна в КОВИД-отделението в болницата.
Д-р Дарина Хаджиева е завършила образованието си през 2017 година, в МФ към Софийски университет. През септември същата година започва работа в кърджалийската болница, като лекар ординатор, а от 1 януари 2018 г. е специализант в отделение по вътрешни болести с дейност ендокринология и нефрология в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ Кърджали.
За избора на професия, специалност и за работата в КОВИД отделението на многопрофилната болница в Кърджали с нея разговаря Мария Стефанова. Чуйте:   https://www.facebook.com/r.kardzhali/videos/913642795920518
Публикувано на: 2021-10-28
0361 /6 83 48
МБАЛ