„Деца помагат на деца“ - благотворителна инициатива на детска градина „Максим Горки“ в помощ на детското отделение в гр.Кърджали

Родители, деца и учители от   детска градина „Максим Горки“  организират и се включват в  благотворителна инициатива“ Деца помагат на деца“ . На коледен базар и Коледно тържество всички се включват в инициативата и  събират   пари, с  които   да бъде  закупен    инхалатор за нуждите на детско отделение.

Директорката Поля  Стайкова и учителите Любомира Ботева и Иванка Георгиева  споделиха, че инициативата е добър пример, който учи децата на съпричастност и толерантност и така всяко дете се чувства значимо, че  помага на други деца и е направило добро дело.

Проф.д-р Тодор Черкезов, изпълнителен директор на МБАЛ“Д-р Атанас Дафовски“АД благодари  за дарението и  пожела на всички деца да  бъдат  здрави,щастливи и усмихнати. Проф.Черкезов, подчерта,  че  детската градина е мястото, в което най-малките получават първите си житейски уроци, формират своя характер, навиците си. За това е важно да виждат добрия пример.

Ръководството на лечебното заведение изказва сърдечните си благодарности  на децата, на техните родители и  на колектива  на детска градина „Максим Горки“    за жеста и хубавата инициатива, която показва доброта и съпричастност към най –малките пациенти в лечебното заведение.

 

Болничен пресцентър

Публикувано на: 2021-12-21
0361 /6 83 48
МБАЛ