Училище за родители на деца с атопичен дерматит на 18 март 2023г в МБАЛ“Д-р Атанас Дафовски“АД
На 18 март 2023г в МБАЛ“Д-р Атанас Дафовски“АД се организира безплатно Училище за родители на деца с атопичен дерматит
За поредна година ще се проведе традиционната среща с лекари и родители на деца с атопичен дерматит. Тази година са поканени и младежите, страдащи от това заболяване. На 18 март в конферентната зала на МБАЛ“Д-р Атанас Дафовски“АД водещите дерматолози в България Проф. Николай Цанков и Доц. Жана Казанджиева ще изнесат лекции и ще проведат обучение на деца и родители за справяне с атопичния дерматит.
Поканват се всички родители на деца с атопичен дерматит , както и младежи, страдащи от това заболяване , на 18 март 2023г от 10.00ч в конферентната зала на МБАЛ“Д-р Атанас Дафовски“АД .
Вход свободен. Желаещите може да се запишат на телефон 036168484.
Атопичният дерматит е едно от най-често срещаните кожни заболявания ,което се проявява през първите години след раждането. Заболяването има променлив характер , протича с периоди на обостряне и затихване и се отразява върху качеството на живот при малките деца и техните родители .Изисква системни грижи и адекватно поведение и лечение на пристъпите.
Засяга от 18% до 25% от децата и от 3% до 10% от възрастните. Често се съчетава с други алергични болести като бронхиална астма и алергичен ринит. Около 45% от всички случаи на атопичен дерматит стартират през първите 6 месеца от живота на пациента. При 70% от децата се реализира непринудено превъзмогване на болестта преди тийнейджърска възраст.Епидемиологичните сведения показват, че честотата на състоянието се е увеличила 2 3-кратно през последните десетилетия в модерните общества.

Публикувано на: 2023-03-16
0361 /6 83 48
МБАЛ