VI Национален конгрес на Български лекарски съюз

На 24-25 ноември  в гр. София се проведе VI-ият Национален конгрес на Български лекарски съюз с международно участие, на тема „Политики в здравеопазването“. Участие в конгреса взеха   проф.д-р Тодор Черкезов, дм –изпълнителен директор ,  д-р Семра Изетова –зам.директор на МБАЛ“д-р Атанас Дафовски“АД,   и д-р Атанас Митков –директор на ЦСМП-Кърджали.

Конгресът е един от най-престижните форуми в областта на здравеопазването и събира медицински специалисти от цялата страна. Той предоставя уникална възможност за обмяна на опит, представяне на научни постижения и дискусии върху актуални политически теми в сферата на здравеопазването.

Основните теми на форума бяха:

– Ролята на съсловната организация

– Следдипломна квалификация и продължаващо обучение

– Профилактични програми в здравеопазването

– Модели за финансиране в здравеопазването

Форумът стартира със сесия посветена на следдипломна квалификация и продължаващо обучение на лекарите. С  лектори акад.  Лъчезар Трайков, проф. Христо Бозов, проф. Добромир Димитров, проф. Милена Станева и др.

Сред участниците във форума бяха    президента и вицепрезидента на Европейския съюз на медицинските специалисти (UEMS), генералният секретар на Постоянния комитет на европейските лекари (СРМЕ), президентът на Световната медицинска асоциация (WMA) и др.

 

Публикувано на: 2023-11-27
0361 /6 83 48
МБАЛ