Прессъобщение
Ръководството на лечебното заведение съобщава, че на 10.12.2023г. в спешното отделение на МБАЛ“Д-р Атанас Дафовски“АД е транспортирана жена на 26г. от екип на ЦСМП-Кърджали в коматозно състояние и данни за мозъчен оток , бременна в седми лунарен месец. Хоспитализирана в отделението по анестезиология и интензивно лечение. Изпада в клинична смърт. След предприети спешни реанимационни действия възстановява дишане и сърдечна дейност. Взето е решение за спешно абдоминално родоразрешение по витални индикации. Извършено е секцио- родено е дете от женски пол с тегло 1300г. Детето е в стабилно състояние и за него се полагат всички необходими грижи в отделението по неонатология. Информирана е Държавната агенция за закрила на детето.
На 11.12.2023г. е назначена лечебно-консултативна комисия. В хода на диагностично-лечебния процес се потвърждават клиничните и параклиничните данни за гноен менингит и наличие на белодробна пневмония.Въпреки проведеното интензивно лечение и непрестанно мониториране пациентката почива на 12.12.2023г.
Направена е патологоанатомична аутопсия.В момента тече вътрешна проверка в лечебното заведение.
Ръководството на МБАЛ“Д-р Атанас Дафовски“АД е информирало РЗИ- Кърджали , Министерство на здравеопазването и Изпълнителна агенция „Медицински надзор“.
Болничен пресцентър
Публикувано на: 2023-12-13
0361 /6 83 48
МБАЛ