Два дихателни апарата получи МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“АД , дарение от Община Кърджали
Два дихателни апарата получи МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“АД , дарение от Община Кърджали – на стойност 57 756,00 лв.
Проф. д-р Тодор Черкезов д.м.–изпълнителен директор на лечебното заведение благодари на кмета на общината г-н Ерол Мюмюн и на общинските съветници в лицето на председателя на ОбС - Кърджали инж. Мухаррем Мухаррем за дарението.
„Двата апарата имат изключително важно значение. Те са с възможности за реанимация и по волята на дарителя са предоставени на Отделението по анестезиология и интензивно лечение /ОАИЛ/, където са настанени най-тежко болните пациенти.“- заяви проф. Черкезов. Той подчерта, че това е знак за голямо уважение към здравето на хората в региона, защото здравето е върховна ценност. По думите му не са важни средствата, важен е социалният ефект.
„Без наличието на съвременна апаратура е невъзможно да сме адекватни и да вървим в крак с времето“-каза началникът на ОАИЛ д-р Диана Димитрова, която изказа своите благодарности към кмета и председателят на ОбС - Кърджали.
„Това е жизненоважна апаратура, за отделение, в което борбата за спасяване на живот се води всяка минута. Искам да благодаря на всички медици с един дълбок поклон за това, което правите.
Господ да ви дава сили и да бди над вас. Надеждата на всички нас е във вас. Бъдете горди с професията, която упражнявате“, пожела на медиците кметът на Кърджали.
Той припомни, че през 2020 година Общинският съвет в Кърджали е гласувал с пълно единодушие да се отпуснат средства за закупуване на двата жизненоважни дихателни апарата, които са от изключителна полза за най-тежкото отделение в болницата.
„Ние, като общинска администрация ,и аз като кмет на общината, заявявам, че това дарение няма да бъде еднократно.
В мое лице МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ винаги ще среща подкрепа и помощ.“, заяви Ерол Мюмюн.
Публикувано на: 2024-04-09
0361 /6 83 48
МБАЛ